Publicat pe

Cea mai bună rutină de îngrijire a pielii, potrivit dermatologilor

Ghid pas cu pas pentru construirea regimului perfect pentru pielea impecabilă, inclusiv ordinea corectă de aplicare a produselor cosmetice.

Câte produse cosmetice trebuie să utilizați? Care sunt cosmeticele potrivite pentru pielea ta? În ce ordine ar trebui să aplicați aceste produse? Și ce fac acele produse cosmetice?
Dermatologii spun să urmați trei pași simpli : curățați , tratați și hidratați . 
Probabil că sunteți deja familiarizați cu curățarea și hidratarea, dar ce implică „tratarea” pielii?
Tratarea pielii înseamnă utilizarea serurilor sau cremelor pline de ingrediente foarte bun pentru îngrijirea pielii, cum ar fi vitamina C , retinol , alfa hidroxi acid și multe altele.
sfaturi recomandari rutina zilnica de imgrijire a tenului
1. Curățarea este primul pas al oricărei rutine bune de îngrijire a pielii. 
Tipul de produs cosmetic de curățare pe care îl utilizați contează mai mult decât credeți – spălările delicate ale feței sunt calea de urmat, mai ales dacă intenționați să utilizați mai multe ingrediente active.
2. Utilizarea Toner-ului
Tonerul este un pas opțional, dar dacă aveți un toner care vă place, ar trebui să îl folosiți absolut. 
Dermatologii spun că tonerul poate fi o modalitate excelentă de a vă echilibra pH-ul pielii. 
Dacă aveți o piele predispusă la acnee, căutați un toner formulat special pentru acnee cu ingrediente precum acidul salicilic pentru a calma erupțiile. 
Dacă aveți pielea uscată sau sensibilă, optați pentru un toner hidratant pentru a calma pielea uscată .
3. Ser de vitamina C
Toată lumea ar trebui să utilizeze vitamina C, indiferent de vârsta ta, chiar și începând cu 20 de ani
Ajută la inversarea multor daune pe care le primim de la soare și poluare.
Atunci când utilizați un ser de vitamina C, căutați unul care conține o formă stabilă de vitamina C, astfel încât molecula să fie în măsură să se înmoaie în piele. 
Pentru tonurile pielii mai întunecate, hiperpigmentarea poate fi o problemă obișnuită, iar utilizarea unui ser de vitamina C în dimineața zilei poate ajuta la atenuarea petelor întunecate

4. Cremă de ochi
Cremele pentru ochi se încadrează în categoria „tratează”. Îndepărtați crema de ochi folosind degetul inelar, astfel încât să nu provocați în mod neintenționat daune în zona ochilor.
5. Hidratare
După ce ți-ai tratat pielea, este timpul să te hidratezi . Crema hidratantă vă menține pielea hidratată și vă ajută să vă consolidați bariera. 
Pentru utilizarea în timpul zilei, optați pentru o cremă hidratantă mai ușoară, care să se înmoaie rapid și să nu provoace pastile sub machiaj. 
Dacă pielea ta este mai uscată, încearcă o formulă mai groasă, ca o cremă. 
Căutați ceramide sau acid hialuronic , deoarece aceste ingrediente sunt elementele de bază ale retenției de umiditate în piele.