Publicat pe

Cum să ai o piele curată și sănătoasă. Sfaturi de la dermatologi.

Sfaturi de la dermatologi cum să obținem o piele curată, sănătoasă și luminoasă odată pentru totdeauna.

1. Folosiți o perie de curățare

Un dispozitiv de curățare îndepărtează mai multă murdărie, bacterii și machiaj de pe piele. Periile de curățare exfoliază și suprafața pielii, lăsând-o să arate și să se simtă mai moale și mai fină. 
Asigurați-vă că folosiți un dispozitiv conceput pentru acnee. Unele peri pot fi prea aspre, provocând roșeață și sensibilitate.

2. NU Folosiți orice produs de spălare a feței

Dermatologii sugerează folosirea unui produs de curățare ușor conceput special pentru pielea predispusă la acnee . Pare contraintuitiv, dar multe produse de curățare care curăță pielea de uleiurile sale naturale pot declanșa producția de sebum, ceea ce duce adesea, da, la mai multe erupții. Cu alte cuvinte, este efectul bumerang chiar acolo pe bărbia ta.
sfaturi cum sa ai o piele sanatoasa si curata
3. Folosiți un toner (dar nu orice toner) 
Tonerele cu conținut ridicat de alcool care dezlipesc pielea sunt o idee proastă pentru majoritatea oamenilor, în special pentru cei susceptibili la acnee. 
În schimb, specialiștii sugerează un toner cu acid glicolic sau acid salicilic dimineața și seara după curățare pentru a preveni celulele moarte ale pielii să înfunde porii. Tonerul potrivit poate echilibra, de asemenea, nivelul natural al pH-ului pielii, calmează și calmează pielea, reducând în același timp roșeața.
4. Spuneți DA retinoizilor
Un retinoid topic poate preveni porii înfundați și poate ajuta tratamentele pentru acnee să funcționeze mai bine și mai repede
Cu toate acestea, aceste produse pot fi dure, așa că începeți prin a aplica pe față doar o cantitate mică cât un bob de mazăre și faceți-o doar o dată la trei zile. Pe măsură ce pielea se adaptează, puteți aplica și  pe timp de noapte.
5. NU ignorați protecția solară
Ideea că expunerea la soare poate arde erupțiile de pe ten este un mit demascat de mult. De fapt, soarele, căldura și umiditatea pot determina glandele sebacee să devină hiperactive, ceea ce poate duce la apariția acneei. Alegeți o protecție solară fără ulei, non-comedogenă și aplicați-o liber.
6. Aveți grijă la ceea ce mâncați
Experții au descoperit că zahărul, alimentele bogate în glicemie – orezul alb, pâinea albă, pastele, cartofii – și laptele degresat pot exacerba erupțiile de piele. 
Dermatologii recomandă o dietă bogată în antioxidanți, inclusiv fructe, legume, nuci, ceai verde și negru și pește. Dacă este dificil să obții acești antioxidanți din alimente, suplimentele alimentare sunt o alternativă înțeleaptă.
7. Folosiți cu încredere argila
Argila este un aliat excelent pentru pielea grasă, predispusă la acnee. Extrage impuritățile și absoarbe uleiul, dar nu lasă pielea uscată, descuamată sau iritată. 
Specialiștii sugerează folosirea unei măști cu argilă o dată pe săptămână. Dacă pielea dvs. este inflamată, căutați o mască cu argilă care să se lase de asemenea cu enzime clarificatoare și / sau sulf pentru a trata erupțiile și pentru a calma roșeața.