Publicat pe

Deodorant vs. Antiperspirant: Care este diferența? Beneficii și riscuri în utilizarea zilnică

Diferențele, beneficiile și riscurile cheie ale utilizării Deodorantelor și Antitranspirantelor

Deodorante și antiperspirante: s-ar putea să fi auzit diverse păreri despre care este mai bine de utilizat sau despre potențialele beneficii și pericole ale utilizării oricăruia 
Însă folosirea oricăruia din cele două produse cosmetice se reduce de fapt la preferințele personale și îngrijirea pielii sau la probleme de sănătate.
Diferența pe scurt dintre Deodorante și Antiperspirante
Cele două au scopuri diferite, deodorantele luptă împotriva mirosului , iar antiperspirantele previn transpirația (în majoritatea cazurilor, în timp ce luptă și împotriva mirosului).
Ce este deodorantul și pentru ce se utilizează
După cum sugerează și numele, deodorantele protejează pielea împotriva mirosului corporal. Bacteriile de pe piele cauzează mirosul transpirației, astfel încât deodorantele cresc aciditatea pielii și distrug bacteriile de pe piele.
antiperspirante vs deodorante diferențe beneficii si care este nociv
Filmul acid face pielea mai puțin atractivă pentru bacterii. Rețineți: că unele parfumuri din deodorante pot fi, de asemenea, concepute pentru a masca malodoranții, fără a încerca să oprească creșterea bacteriană, iar deodorantele nu vor menține axele uscate: doar mirosul proaspăt.
Ce este antitranspirantul și pentru ce se folosește
Antiperspirantele blochează porii sudoripari deoarece conțin compuși pe bază de aluminiu. La rândul lor, acești compuși formează dopuri în canalele sudoripare, oprind transpirația și menținând axele uscate. 
Acest lucru scade generarea de miros de la bacterii cea ce înseamnă că antiperspiranții pot preveni și mirosul corporal.
Este antiperspirant-ul rău pentru tine? Prezintă utilizarea lui riscuri?
Mulți se întreabă dacă antitranspirantul este sau nu sigur. Există mituri desppre antiperspirante, inclusiv faptul că sunt o cauză principală a cancerului de sân sau a bolii Alzheimer
Însă mai multe studii nu au reușit să găsească dovezi concludente care leagă utilizarea antiperspirantelor de oricare dintre afecțiuni iar aluminiul este considerat un ingredient sigur pentru îngrijirea pielii .
Dacă transpiri mult, antiperspirantele pot fi o opțiune bună pentru tine. Nu sunt recomandate decât în ​​anumite cazuri, cum ar fi un rinichi care funcționează la 30% sau mai puțin. 
Asta pentru că antiperspirantele conțin cantități mici de aluminiu și pot dăuna sau pot pune probleme potențiale persoanelor cu boli renale avansate.
Ar trebui să folosesc un deodorant sau un antitranspirant?
Ambele produse sunt considerate sigure pentru utilizare . Acestea fiind spuse, alegerea dvs. va depinde în mare măsură de nevoile dvs.: mascare a mirosurilor (deodorant) sau combaterea transpirației (antiperspirant). 
Puteți folosi împreună deodorant și antiperspirant împreună, ca o combinație, pentru a profita de beneficiile ambelor. 
Dermatologii spune să vă asigurați că aplicați antiperspirantul cu aproximativ două până la trei ore înainte de a aplica deodorant, astfel încât să puteți obține eficiența completă a antiperspirantului.