Publicat pe

Uleiul de JOJOBA poate ajuta la eliminarea acneei după părerea dermatologilor

Printre multitudinea de amestecuri de ulei cosmetice de pe piață un ulei umil este uneori uitat: uleiul de jojoba  

Adesea comercializat ca o opțiune bună pentru persoanele cu piele predispusă la acnee , acest ulei fără miros acționează ca un emolient care ajută la netezirea și hidratarea tenului.
Dar este de fapt uleiul de jojoba bun pentru pielea predispusă la acnee?
Experiența personală exprimată în multe păreri de pe forumuri despre utilizarea uleiului de jojoba în timpul unei erupții de acnee este că uleiul facial ușor și liniștitor odată aplicat oferă o ușurare imediată în timpul erupțiilor acneeice. 
În plus, uleiul de jojoba oferă pielii o strălucire instantanee și satisfăcătoare care se simte suficient de pregnant.
ulei-de-jojoba-presat-pareri-forum-beneficii
Primul lucru de știut despre uleiul de jojoba este că din punct de vedere tehnic nu este deloc un ulei. 
Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidă, motiv pentru care se simte mai puțin gras pe piele în comparație cu uleiurile celelate.
Uleiul de jojoba este compus din 98% ceruri pure, în principal acizi grași, alcool și hidrocarburi , spre deosebire de un ulei adevărat. 
Din acest motiv, poate contribui la asigurarea umezelii pe suprafața pielii fără a înfunda porii pielii.
Combinația de acizi grași din uleiul de jojoba o face o opțiune excelentă pentru hidratarea pielii uscate. 
Acesta acționează atât ca umectant pentru a atrage umezeala, cât și ca emolient care înmoaie și netezește pielea.
Uleiul de jojoba nu ar trebui să cauzeze probleme persoanelor cu acnee și poate avea și unele beneficii. 
Motivul principal se datorează statutului său de ceară, care o face mai puțin ocluzivă și ușor de tolerat pentru majoritatea tipurilor de piele. 
Datorită modului în care imită sebumul natural din piele, uleiul de jojoba poate ajuta de fapt la acneea ușoară până la moderată, normalizând propria producție de ulei a pielii.
Dar structura sa chimică de tip sebum nu este singurul motiv pentru care uleiul de jojoba este atât de potrivit pentru persoanele cu acnee. 
Baza biologică pentru tratarea acneei cu ulei de jojoba poate fi explicată prin proprietățile documentate anti-inflamatorii și antimicrobiene ale extractului, precum și efectele sale de vindecare a rănilor.
ATENȚIE! Este întotdeauna o idee bună să faceți testul de patch-uri înainte de a utiliza uleiul de jojoba peste tot, în special pentru persoanele cu pielea foarte sensibilă sau cele predispuse la erupții cutanate