Publicat pe

Wiki: Acidul Kojic eficient in tratarea hiperpigmentarii pielii. Mod de utilizare in siguranta.

Majoritatea dermatologilor sunt de părere ca ar trebui sa luați în considerare adăugarea acidului kojic in rutina zilnica de îngrijire a pielii pentru a scăpa de petele pigmentare. 

Potrivit dermatologilor acidul kojic vizează și inhibă producția de melanină pentru a diminua petele întunecate și a lumina pielea în cel mai rapid si eficient mod.

Comparativ cu retinolul ( patru până la șase săptămâni ) și acidul tranexamic (opt până la 12 săptămâni), puterea de combatere a melasmei a acidului kojic funcționează practic într-o clipită. 

Dar cum o face? Vezi care sunt secretele din spatele beneficiilor rapide ale acidului kojic, care afectează in mod benefic hiperpigmentarea neplacuta a pielii.
Spre deosebire de acizii alfa hidroxi și beta hidroxi , acidul kojic nu vă va uniformiza tenul prin exfolierea chimică a stratului exterior și mort al pielii.
wiki pareri acid kojic forum tratament pete pigmentare

În schimb, seamănă mai degrabă cu o versiune redusă, mai puțin controversată, a hidrochinonei. Ambele luminează pielea prin inhibarea formării tirozinazei, care este o enzimă esențială pentru producerea de melanină.
Datorită proprietăților sale de blocare a melaninei, acidul kojic este util în tratarea și prevenirea hiperpigmentării de toate tipurile, inclusiv postinflamatorii și induse de soare.
Deși acidul kojic este mai tolerat decât AHA și BHA, este posibil să nu fie cea mai bună opțiune pentru problemele de hiperpigmentare dacă aveți pielea sensibilă.
Poate provoca roșeață, iritații, umflături, mâncărime și durere atunci când provoacă o erupție.
Pentru a combate acest lucru, acidul kojic ar trebui asociat cu ingrediente calmante. De fapt, acest acid este adesea combinat cu alte ingrediente pentru a menține pielea fericită și fără efecte secundare – totodată ajutându-l să se absoarbă mai bine. 
Pe de altă parte, acidul kojic este, de asemenea, adesea combinat cu hidrochinonă pentru a-și crește potența.
De aceea se recomandă utilizarea produselor cu acid kojic numai timp de una sau două luni la un moment dat, cu o pauză cu același interval de timp pentru a evita iritarea. 
Cautati sa cumparati produse cosmetice care combină in compozitie acidul kojic, niacinamida și acidul tranexamic pentru a oferi o abordare cu mai multe direcții în tratarea petelor întunecate încăpățânate de pe piele.